Kuruluşu ve Gelişimi:

24.12.1987 tarihinde Trakya Üniversitesine bağlı olarak İktisadi ve İdari Programlar bünyesinde açılmıştır. 2002–2003 Eğitim-Öğretim Yılı itibariyle İ. Ö. açılmış ve öğrenci alımına başlamıştır. 2006 yılı itibariyle Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksekokulu Muhasebe Programı olarak faaliyetini sürdürmektedir.

 

Programın Amacı:

Kamu ve özel sektör kuruluşlarında muhasebe işlevini oluşturan faaliyetler kapsamında işlerin çağdaş piyasa ve rekabet koşullarına uygun bilgi birikimi, tecrübe ve teknolojik donanımla yerine getirilmesini destekleyecek Muhasebe Meslek Elemanı yetiştirmek ve gerekli iş gücü desteğini piyasa beklentileri çerçevesinde karşılamaktır.

 

Programın Kapsamı:

Uygulanan 4 yarıyıllık önlisans programında muhasebe mesleğinin gerektirdiği bilgi ve tecrübe ile donatılmış eğitim ve öğretim süreci içinde Muhasebe Meslek Elemanı yetiştirmektir.

 

Misyon:
 
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programının misyonu; Öğrencilere muhasebe ve vergilendirme konularında güçlü bir temel ve uygulama becerileri kazandırmaktır. Program, öğrencilere muhasebe ilkeleri, vergi yasaları, finansal yönetim ve diğer ilgili konular hakkında bilgi sağlar. Ayrıca, öğrencilere bu bilgileri iş yaşamında kullanma ve başarılı bir kariyer yapma becerileri kazandırır. Programda pratik deneyimler yanında staj ve işyeri eğitimi uygulamamız aracılığıyla endüstri deneyimi kazandırılır. Programın bir diğer önemli misyonu da öğrencilere etik değerlerin ve mesleki standartların önemini vurgulamak ve onları iş dünyasında başarılı olmak için hazırlamaktır. Bu sayede, mezunlar iş dünyasında muhasebe ve vergi alanlarında liderlik rollerini üstlenebilir ve şirketlerin finansal başarısını güvence altına alabilirler.
 
 
Vizyon:
 
Muhasebe ve vergi uygulamaları ön lisans programının vizyonu; Öğrencileri; mezuniyet sonrasında katılacakları iş yaşamına hazırlamak amacıyla, finansal Muhasebe, finansal yönetim, maliyet muhasebesi, vergi kanunları ve diğer ilgili konularda donatmak; hızla değişen iş dünyasında sektörel değişim ve dönüşümleri takip ederek okul-iş dünyası iş birliğini esas alan muhasebe alanında uygulama ağırlıklı, kurum ve kuruluşların beklentilerini karşılayacak bilgi ve beceriye sahip nitelikli meslek elemanı yetiştirmektir. Bu vizyon doğrultusunda program, öğrencilere çağdaş muhasebe uygulamalarını öğretmeyi amaçlar.